Fehérlófia - kortárs zenei mesejáték gyerekeknek

Most szombaton, azaz február 9-én 17 órakor kerül sor a BonBon Matiné Műhely egyik legsikeresebb produkciója, a Fehérlófia című kortárs zenei mesejáték lemezbemutató koncertjére a Klebelsberg Kultúrkúriában (1028, Bp., Templom u. 2.).

A Fehérlófia az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese. Évszázadok óta adódik szájról szájra, hiszen olyan sok bölcsességet, tudást rögzít, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára. 

Dobszay-Meskó Ilona, kortárs zeneszerzőnő és Tarr Ferenc, szövegíró ezért is döntött úgy, hogy ebből a csodálatos meséből modern hangzású zenejátékot készít. Céljuk egyrészt ezt az izgalmas történetet hitelesen, a mai ember számára is érdekes módon előadni, ugyanakkor céljuk az is, hogy a legfiatalabbak  a darabot hallgatva kedvet kapjanak a klasszikus zene hallgatásához. Ebben segíti őket az előadó, az ország legjobb zenészeiből álló Ventoscala Sinfonietta, az előadást kísérő diavetítés, mely Maróti Réka és Kosztándi Orsolya különleges grafikáiból áll, valamint Lukácsházi Győző is, aki a műsor elején röviden megismerteti a közönséget a darabban szerepet játszó hangszerekkel. A felnőtté váló, sok kalandot megjáró hős története nemcsak a fejlődni akarás, a küzdés, az önfeláldozás értékeit mutatja majd be, hanem azt is, hogy a kortárs zenétől nem érdemes félni!