Mesterkurzusok a Cziffra Fesztiválon

Már lehet jelentkezni Miklósa Erika, Bogányi Gergely, Dráfi Kálmán, Sárközy Lajos és Balázs János Mesterkurzusaira zongorista, prímás és énekes hallgatók és művészek számára életkori megkötés nélkül.

Idén is meghirdette mesterkurzusait a Cziffra Fesztivál. A zongorista és a prímás mesterkurzusok idén kiegészültek Miklósa Erika ének mesterkurzusával, amely hatalmas lehetőség az énekes hallgatók, ifjú énekművészek számára, hiszen a világhírű szoprán jelenleg sehol máshol nem tanít. A zongora mesterkurzusokat is olyan nemzetközileg ismert zongoraművészek és neves tanáregyéniségek tartják, mint Bogányi Gergely és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművészek, vagy a Zeneakadémia tanszékvezetője, Cziffra György egykori tanársegédje, Dráfi Kálmán zongoraművész. Az egyedülálló prímás mesterkurzust Sárközy Lajos, a műfaj legnevesebb fiatal, Junior Príma díjas képviselője tartja. A mesterkurzusokra január 19-éig várják a jelentkezéseket a cziffrafesztival.hu weboldalon keresztül.

Részletek:

A kurzus időpontja: 2020. FEBRUÁR 14–15–16., 10:00–18:00 óra között

Helyszín: KROÓ GYÖRGY ZENEISKOLA (1102 Budapest, Szent László tér 34.)

A zongora mesterkurzuson résztvevő jelentkezők Balázs János, Bogányi Gergely és Dráfi Kálmán irányításával 1–1 órán vehetnek részt. Ezzel párhuzamosan prímás mesterkurzus indul Sárközy Lajos, valamint újdonságként ének mesterkurzus Miklósa Erika vezetésével.

A Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló mesterkurzusokra a jelentkezés és a részvétel díjtalan.

A JELENTKEZÉS MENETE, FELTÉTELEI:

A jelentkezés feltétele az online jelentkezési lap kitöltése és beküldése: MESTERKURZUS JELENTKEZÉSI LAP

A kiválasztás a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik.

Jelentkezési határidő: 2020. január 19.( A jelentkezéseket 2020. január 20-ig visszaigazoljuk)

Előválogató zsűrizés: 2020. január 22.

TANÁROK:

Zongora 

Balázs János – Kossuth-díjas zongoraművész

Bogányi Gergely – Kossuth-díjas zongoraművész

Dráfi Kálmán – Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanszékvezetője

Prímás 

Sárközi Lajos – Junior Prima Díjas prímás

Ének 

Miklósa Erika – Kossuth-díjas operaénekes

REPERTOÁR MEGKÖTÉS (ZONGORA):

A klasszicista (Beethoven, Mozart, Haydn) romantikus (Frédéric Chopin, Liszt Ferenc Robert Schumann, Johannes Brahms, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Szergej Rahmanyinov, Claude Debussy művei) és a 20. századi zongorairodalom.

A PRÍMÁS ÉS ÉNEK MESTERKURZUSON REPERTOÁR MEGKÖTÉS NINCSEN.

A mesterkurzus során nincs lehetőségünk szállás- és egyéb költségek térítésére. Az ellátás önköltséges, a mesterkurzus helyszínén, illetve közelében megfelelő számú vendéglátóhely áll rendelkezésre.

További információ: mesterkurzus@cziffrafesztival.hu, +36 30 991 7316