Miskolci évadtervek – elemi erővel

Jó hangulatú zenés tízórain ismertette következő hangversenyévadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A sajtó képviselőit a borsodi megyeszékhelyen, a Művészetek Házában látták vendégül. A Gramofon.hu összefoglalója a 2016/17-es szezon miskolci koncertkínálatáról.

MSO/Gramofon.hu

Kellemes muzsika és tartalmas szakmai ismertetés várta a média képviselőit a Miskolci Szimfonikusok sajtótájékoztatóján. Az eseményen a következő évad programját ismerhették meg a résztvevők. „Jó tapasztalatokkal és pozitív visszajelzésekkel feltöltődve kezdtük meg a következő zenei évad összeállítását” – mondta Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője. Hozzátette: bár az évadban van még bőven feladat – fellépnek ugyanis a Bartók Plusz Operafesztiválon három koncerttel, majd a Nyári Színházban adnak Promenád koncerteket, júliusban pedig a tokaji Fesztiválkatlanban is muzsikálnak –, összességében elmondható, hogy sikerrel zárták a 2015-2016-os évadot, s ebből táplálkozhatnak a jövőre nézve is.

A sajtótájékoztatón elhangzott többek között, hogy a vezetőség igyekszik folyamatosan nyitni a nyilvánosság felé, erősíteni sajtókapcsolatait, és megkezdődött egyfajta imázsépítési törekvés is. Gál Tamás, a zenekar művészeti vezetője ennek kapcsán elmondta: nagy öröm számukra, hogy egyre több sajtóorgánumban látják/hallják vissza magukat, többek között az országos médiumokban is, mint Bartók Rádió és a Duna Televízió. A karmester szerint ezek nagyon pozitív visszajelzések és fontosak is. A következő évad kapcsán elhangzott, hogy nagy hangsúlyt kaptak a különleges, ritkán hallott művek és a családokat célzó programok. Továbbra is két saját bérletet kínál a zenekar, a 7 koncertes Tűzvarázst és a négy koncertes Hangforrást. A sorozatok struktúráját tekintve a „nagy" bérlet népszerű, ismert, s méltán közkedvelt darabokat tartalmaz; a „kisebb" bérlet pedig egy igazi ínyenc válogatás a zenei különlegességek kedvelőinek. Újításként a Hangforrás bérlet idén 3 adott és egy választható hangversenyt tartalmaz, ahol két kamarakoncert – amelyeknek a Zenepalota ad majd otthont – közül választhatja ki a hangverseny-látogató a negyedik koncertet a bérletbe. Emellett hallhatjuk még a zenekart a Filharmónia Magyarország Szezonbérletében, folytatódnak a gyermek-, és ifjúsági programok és a bérleten kívüli koncertek is.

Bővebb információ és teljes programkínálat a Miskolci Szimfonikus Zenekar honlapján: www.mso.hu 

Gál Tamás művészeti vezető, Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető igazgató és Handa Eszter kommunikációs menedzser a sajtóbeszélgetésen. Fotó: Végh Csaba / Minap.hu