Musikmesse 2019

2019. április 2-5. között Frankfurtban ismételten minden a zenéről szól: a világ legismertebb kiadói prezentálják legújabb klasszikus, pop, rock és jazz produkcióikat.

A frankfurti Musikmesse a zene és a hangszerek világának legfontosabb nemzetközi üzleti platformja. Évről évre itt találkoznak egymással gyártók, kereskedők, profi és amatőr zenészek – azzal a céllal, hogy bemutassák, illetve megismerjék a legújabb zenei produkciókat, hangszereket, zenei szoftvereket, hardvereket, kottákat, a különféle kiegészítőket, szolgáltatásokat, marketingeszközöket. A Business Matchmaking program által a vásár sokkal többé válik, mint egy egyszerű termékbemutató, hiszen ennek keretében a gyártók és vásárlók könnyedén megtalálhatják egymást.

Rockin'1000 a 2018-as Musikmessén (fotó: Jean-Luc Valentin)

Április 6-án a Musikmesse Plaza egyfajta vintage pop-up vásárként működik majd, ahol a hangszereket, kiegészítőket tesztelni és megvásárolni is lehet, legyen szó új vagy ritkaságnak számító, vintage instrumentumokról. Mindemellett élőzenével és street food fesztivállal is várják az idelátogatókat.

Európa legnagyobb zenei szakvásárán lehetőség nyílik arra is, hogy minden érdeklődő találkozzon gyártókkal, zeneszerzőkkel, zenészekkel. Összesen nyolc különböző díjat osztanak majd ki a zenei élet legjobbjainak: elismerésben részesítik egyebek mellett a legjobb kiadványt, a legjobb hangszergyártót, a legjobb koncertszervezőket, de a díjjal tüntetik ki a legjobb európai zeneiskolát és a legjobb német zongoraművészt is.

A Musikmesse-vel egyszerre rendezik meg a Prolight + Sound-ot, a hang-, fény-, színpad-, színháztechnikai eszközök bemutatóját, egy nemzetközi rendezvénytechnikai szakvásárt, ahol a TV, rádió és általában véve médiaszolgáltató egész tárházával ismerkedhetnek meg a vásárlók.