Raul Midón és a Budapest Jazz Orchestra koncertje

A Budapest Jazz Orchestrával lép színpadra – Magyarországon először – a nemzetközi hírű énekes és gitárvirtuóz, Raul Midón. A koncertet május 26-án, csütörtökön este rendezik a hegyvidéki MOM Kulturális Központban. Midón korábban többek között olyan előadókkal zenélt együtt, mint Sting, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Snoop Doog és Richard Bona.

Gramofon.hu

Kifejező énekes, érzelmileg gazdag dalszerző és izgalmas, innovatív akusztikus gitáros. Ezen átfogó zenei elképzelés képiselője Raul Midón, akit a People magazin „eklektikus kalandornak”, a Huffington Post „kategorizálhatatlan, szabad embernek” nevezett, míg a The New York Times a következőképpen jellemezte őt: „Raul Midón olyan, mint egy egyszemélyes zenekar, aki gitárját zenekarrá változtatja, a hangját pedig egy kórussá.” 2006-ban debütált a State of Mind című dalával, mely egyben bemutatkozó albumának címadója. Midón eklektikus tehetségével mindamellett, hogy kivívta mind a rajongók mind pedig a kritikusok elismerését, ezen talentumok lehetővé tették számára, hogy olyan elismert előadókkal dolgozzon együtt, mint Herbie Hancock, Bill Withers, Stevie Wonder, Jason Mraz, Queen Latifah és Snoop Dogg. Nemrég megjelent új albuma mind személyes, mind zenei mérföldkő számára, amelyről számos dalt előad a Budapest Jazz Orchestrával együtt, május 26-án, a MOMKultban.

A Budapest Jazz Orchestra 1998-as megalakulásával igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazz-élet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális big bandje, mely hangzásával a húszas-harmincas évek Amerikáját idézte. A zenekar dinamikus fejlődése során a műfaj jelentős zenei állomásait végigjárva mára a kortárs zenében is világszínvonalú produkciókra képes. Május 26-án este 19.30-tól a MOMkultban Raul Midón közismert dalai mellett jazz standardek is felcsendülnek különleges big band hangszerelésben. Az együttes művészeti vezetője Kollmann Gábor szaxofonos.

A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA. Forrás: Gramofon.hu