Templomtól a Társaskörig

Dukay-est, Sosztakovics-koncert és egy Grieg-, Kreisler-, Saint-Saëns- és Csajkovszkij-művet is felvonultató válogatás. A következő hetekben az Animae Musicae Kamarazenekar Budapest különböző pontjain ad koncertet, s izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. 

A nyári sorozat július 30-án, csütörtökön este a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban kezdődik, ahol Dukay Barnabás azon műveiből válogatnak, amelyeket a szerző a zenekar számára komponált. A koncert címe: Dukay70 - Anima10.  A hangversenyen, amelyre ingyenes a belépés, a zeneművek között Dukay Barnabás költeményei is elhangzanak, az est dirigense pedig maga a zeneszerző. 

 

 

Anima újratöltve a címe az együttes következő, augusztus 3-i fellépésének. Az Óbudai Társaskör kertjében várják az érdeklődőket, a hangversenyük műsorában  Grieg, Saint-Saëns, Kreisler és Csajkovszkij kompozíciói is szerepelnek. 

A hónap végén, augusztus 29-én este a III. BQW fesztiválon lépnek pódiumra. A Nádor Teremben tartott koncert műsorán két Sosztakovics-mű szerepel.