Virtuóz örömzene, hollywoodi sztár a Palotakoncerteken

Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” sorozatát. Ennek keretében az együttes Budapest patinás palotáiban ad hangversenyeket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2020. februárjában szintén különleges helyszínre, a Pesti Vigadóba kalauzolja el a zenekar az érdeklődőket. 

Február 9-én, vasárnap este fél nyolctól virtuóz örömzenélésre számíthat a közönség a Magyar Kamarazenekarral és Lisztes Jenő cimbalomművésszel, aki fiatal kora ellenére már meghódította tehetségével a világ legrangosabb koncerttermeit, többek között a New York-i Carnegie Hallt és a bécsi Musikvereint. Tizenkét évesen megnyerte a rangos Rácz Aladár Cimbalomversenyt, azóta pedig a világ élvonalába tartozó művészekkel és zenekarokkal dolgozik együtt. Részt vett több hollywoodi sikerprodukció létrejöttében, a legutóbbi Sherlock Holmes című mozifilmben is az ő cimbalomjátéka hallható.

 

A Magyar Kamarazenekar

A Magyar Kamarazenekar koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, aki közel ötven éves pályafutása alatt a világ legpatinásabb helyszínein kápráztatta el a közönséget művészetével, és olyan világhírű partnerrel is színpadra lépett már, mint Mischa Maisky csellóművész. A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a hazai és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt. 

A február 9-i „Cimbalomvarázs” produkcióban elhangzanak többek között Liszt Ferenc, Saint-Saëns, Vivaldi, Brahms és Dinicu művei.

(Nyitókép: Lisztes Jenő cimbalomművész)