Ars Sacra és CAFe Budapest

Két különleges fesztiválfellépésre készül az Anima Musicae Kamarazenekar. Az Ars Sacra Fesztivál zárókoncertjén, a hétvégén Bogányi Gergellyel muzsikálnak, az októberi CAFe Budapesten pedig kortárs kompozíciók sorából válogatnak.

Mozart A-dúr zongoraversenye, a Serenata Notturna és a c-moll zongoraversenye hangzik fel szeptember 20-án, vasárnap este a gazdagréti Szent Angyalok-plébániatemplomban. A hangversenyen, amely egyben az Ars Sacra Fesztivál zárókoncertje, az együttes Bogányi Gergellyel lép pódiumra. 

 

Kettősfúgától a versenyműig címet viseli az Anima Musicae Kamarazenekar következő koncertje, október 13-án, kedden este. A CAFe Budapest programsorozatának részeként a Tesla Loftban játszanak, s az esten Derecskei András, Olsvay Endre, Huszár Lajos, Dukay Barnabás, Horváth Barnabás, Tornyai Péter, Solti Árpád, Dinyés Dániel, Beischer-Matyó Tamás kompozíciói hangzanak fel. A művek sorában akad két ősbemutató is, Dukay Barnabás: Dél királynője feltámad az idők végeztével címú alkotása, valamint Beischer-Matyó Tamás: Concerto anticója. A hangverseny közreműködői között van Dratsay Ákos fuvola- és Madarász Éva zongoraművész. Az est karmestere Horváth Balázs, moderátora Bucz Magor Soma.