ha Gramofon - klasszikus és jazz zene

Bennem a világ – itt a második JaMese-lemez

Molnár Emese és zenekara, a JaMese lemezbemutató koncerttel jelentkezik 2018. március 8-án 21 órakor az Opus Jazz Clubban.

A Bennem a világ című hangzón közreműködik Lackfi János, mint dalszöveg-író, Horváth Kristóf „Színész Bob” slammer és Szabó T. Anna költőnő két különleges szerzeményének megzenésítése is. Az énekesnő korábbi élményeiből zenei világ örökérvényű, értékálló, ugyanakkor modern történeteket mesél el, amelyekben a dallam és szöveg szimbiózisa teremti meg a JaMese sajátos világát.

JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese, aki mindezt összefoglalja.

2018. március 8-án a Bennem a világ címmel új, immáron második lemezzel jelentkezik a zenekar.  Az anyag címadó dalát, Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat és egy dinamikus, sodró lendületű “üzenetdal” kerekedett belőle. Az albumra felkerül Emese kedvenc kortárs költőnője Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amely Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertrejáró közönség. Illetve egy új groove-os, rádióbarát versmegzenésítés, az Örökmúlás is, amelyet a Radnóti Színház felkérésére írt a költőnő. A lemezen saját szövegek is szerepelnek, a Három lány Emese gyerekkorából merítkezik, az Eső című hangfestő dal pedig igazi melankoliát csempész a lemezre.

A Jamese tagjai Molnár Emese – ének, Udvarhelyi Gábor – gitár, Éder Ferenc „Lá” – basszusgitár, Badics Márk – dob. A formáció fennállása óta rangos fesztiválokra kapott meghívásokatMűvészetek Völgye – Harcsa Veronika udvar, Fishing on Orfű – Fonó színpad, Hétrétország Fesztivál, Mom Park – Jazz Kert) valamint rendszeresen játszik budapesti és vidéki klubokban (Opus Jazz Klub, Metronóm Jazz Klub – Pécs, Búgócsiga – Sopron, stb). Nemrégiben pedig az oroszországi Veise Jazz Fesztiválra kaptak meghívást, melyről készítettek egy videós útibeszámolót.

Mindig is fontos volt számukra, hogy közönségünkkel valódi kapcsolatot tudjanak létrehozni, a kapcsolódásnak pedig számos módját próbálgatják azóta is. Hirdettek már közösségi asszociációs játékot „JaMese Dixit Impro” néven, amely során a népszerű Dixit játék kártyáira improvizált dallamokat Emese a közönség kitalált szövegeivel. Készítettek kreativ lyrics videót a rajongók által készített fotókból, valamint közös, folyamatosan bővülő lejátszási listát is létrehoztak kedvenc dalaikból. 2018-ban pedig megint egy új dolgot próbálnak ki, elindul a JaMese Élményének-workshop havi rendszerességgel, mely során bárki, mindenféle zenei előképzettség nélkül a közösségben éneklés felszabadító erejét tapasztalhatja meg.