Egy nap Hollerung Gáborral és a BDZ-vel

Különleges rendezvényre várja az érdeklődőket szeptember 27-én, vasárnap a Zeneakadémián a Budafoki Dohnányi Zenekar. A BDZ-nap programjában három koncert, egy nyilvános próba és egy Hollerung Gáborral szervezett, kötetlen beszélgetés is szerepel. 

A vasárnapi program délelőtt 11-kor Megérthető zene-hangversennyel kezdődik, amelynek műsorában Muszorgszkij–Ravel: Egy kiállítás képei szerepelnek. 14 órától kamarakoncertet hallgathat a közönség, amelyen Dvořák Szerenádja és Mendelssohn Oktettje hangzik fel.

 

Délután pedig a zenekar következő heti, zeneakadémiai koncertjén elhangzó Schubert: C-dúr (Nagy) szimfónia legelső próbáját követhetik nyomon az érdeklődők 15.30-tól, annak minden izgalmával, újdonságával, buktatójával, felfedezésével. Ritka, izgalmas, a közönség számára szinte soha nem megélhető zenei és emberi folyamat részese lehet közönség. Hollerung Gábor előadásai híresen izgalmasak, informatívak és szórakoztatóak. Most azonban nem egy zeneműről hallhatják őt előadni, hanem beszélgetőtársa, Novotny Anna segítségével saját és zenekara életébe enged majd bepillantást. Várják a publikum kérdéseit is, amelyet előre elküldhetnek a linkre kattintva: http://bit.ly/kerdes_HollerungGaborhoz

A BDZ-nap programjában még estére is maradt egy hangverseny, Beethoven V. szimfóniája 18 órától hangzik fel. 

Részletek, regisztráció és jegyvásárlás: bdz.hu/bdz-nap