Élőben a világ egyik különleges koncerthelyszínéről

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar rövid európai turnéra indult, olaszországi koncertjeik egyikét pedig élőben, ingyenesen követheti a magyar közönség is október 25-én (vasárnap) este egyenesen a vicenzai Teatro Olimpicóból. 

A Fesztiválzenekar, amelyet a BBC Music Magazine  a múlt héten a világ legjobb 10 szimfonikus együttese közé választott, a franciaországi Toulouse után Vicenzába indul, ahol a varázslatos színházban, a Teatro Olimpicóban két koncertet is adnak a Vincenzai Operafesztivál keretein belül. A lélegzetelállító épület, amelyet Andrea Palladio tervezett, és amely felkerült az UNESCO Világörökség listájára, a legrégebbi ma is működő reneszánsz színház a világon.

 

(fotó: Schiller Kata)

Október 25-én Haydn és Richard Strauss darabjait játsszák kivételes nemzetközi szólistagárdával. Igazi kuriózum, hogy ezúttal a hazai közönség is bekapcsolódhat a zenekar turnékoncertjébe: este 20 órától követhetik a hangversenyt az együttes honlapján vagy Youtube-csatornáján.

A Budapesti Fesztiválzenekart novemberben élőben láthatják az Olasz Intézetben és a Müpában is.  November 7-én és 8-án folytatódik Concertino sorozatuk többek között egy dzsesszes, tangós Loussier-hegedűversennyel és egy Dubrovay-trombitaverseny díjnyertes előadásával; november 19-20-21-én pedig Enescu, Stravinsky és Prokofjev műveivel készülnek a virtuóz és érzékeny norvég hegedűművész, Vilde Frang közreműködésével, Fischer Iván vezényletével. 

További információ: www.bfz.hu