Hangok és hangulatok

A Domergue-Dés Quartet ad koncertet március 11-én, a CEU épületében, este hét órától. Manu Domergue francia énekes, mellofon játékos és történetmesélő, Dés András magyar, de jelenleg Bécsben élő ütőhangszeres. Közös történetük egy lengyelországi fesztiválon indult, ahol a sors játékának és a fesztivál korlátozott anyagi kereteinek köszönhetően ismeretlenül szobatársak lettek néhány napra.

Szerencsére hamar kiderült, hogy a közös szobán kívül sok minden más is összeköti a két jazz-zenészt. A játékosság, a szabadságvágy és a vállalkozószellem mindkettőjük habitusára jellemző, zenéjükben és színpadi jelenlétükben is tettenérhető. Koncertjeik a jazz hagyományaira épített valódi kalandok, ahol a hangok és hangulatok segítségével izgalmas utat járnak be zenésztársaik és a közönség közreműködésével.

 

(Manu Domergue - fotó: Aline Castejon)

A 2022 márciusi budapesti fellépésük lesz mégis az első, ahol hagyományos koncert formájában, zenekarral együtt fognak zenélni. A koncerten a fiatal magyar jazz-generáció két kiemelkedő tagja, a zongorista Oláh Krisztián és a nagybőgős Gyányi Marcell lesznek zenésztársaik. A két fiatal jazz-zenész friss energiáival és elképesztő zeneiségével válik teljessé a quartet, amelynek koncertje egyszerre ígér mélységet és felhőtlen szárnyalást. Manu egyik legfőbb inspirációja a nemrég elhunyt magyar énekes-óriás, Winand Gábor volt, emiatt külön megtiszteltetés számára Budapesten énekelni. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció és bővebb információ itt: https://events.ceu.edu/2022-03-11/young-musicians-concert-series-domergue-des-quartet