Hegedű mesterkurzusok a Fonóban

Klasszikus, népi és cigányprímás hegedű mesterkurzusokat tartanak között kitüntetett hegedűművészek vezetésével 2017. október 30. és november 5. között a Fonó Budai Zeneházban.

A Violino Talentum megalapításakor azzal a céllal kezdett foglalkozni a hegedűvel, hogy a magyar hegedűiskola örökségét továbbvigye, menedzsment-szolgáltatást nyújtson és a legkiválóbbaktól való könnyen elérhető tanulás lehetőségét teremtse meg a Kárpát-medencében a tehetséges fiatal zenészek számára.

Pál István Szalonna

A tehetséggondozó ügynökség első ízben szervez hegedű mesterkurzusokat Budapesten klasszikus, népi és cigányprímás stílusokban, kifejezetten a magyar hegedűiskola hagyományainak megfelelően. A kurzusok résztevői olyan neves hegedűművészektől tanulhatnak, mint Balogh Ferenc és ifj. Lakatos György, valamint Pál István Szalonna, Gombai Tamás és Radics Ferenc. A kurzusoknak a Fonó Budai Zeneház és a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola adnak helyszínt.

Radics Ferenc

A klasszikus hegedű mesterkurzusra 2017. október 30. és november 3. között kerül sor a Weiner Leó Zeneiskolában, a Liszt-díjat nyert és a Nemzeti Filharmonikusok tagja, Balogh Ferenc hegedűművész, valamint a 2013-as nemzetközi American Protégé verseny első helyezettje és a Bartók Béla Zeneiskola tanára, a kiváló hegedűvirtuóz ifj. Lakatos György vezetésével. A népi és cigányprímás mesterkurzusokat november 3-4. között rendezik meg a Fonó Budai Zeneházban. A kurzusok tanárai Pál István Szalonna, Liszt Ferenc-díjas és a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője, Gombai Tamás, Artisjus-díjas és a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett népzenész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia népzenei tanszékének tanára és Radics Ferenc, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett prímás, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezetője.

A klasszikus hegedű mesterkurzus november 3-án a tanárok és a kurzuson részt vett tanítványok koncertjével zárul. November 4-én Szalonna és Bandája ad koncertet a Fonó Budai Zeneházban: ezen az estén egyúttal lehetőséget kapnak a népi és a cigányprímás mesterkurzus legjobbjai is, hogy tudásukat megcsillogtathassák a magyar népzene emblematikus zenekarának kíséretével.