Idén 10 éves a Zeneszüret Fesztivál!

A Filharmónia Magyarország idén ismét megrendezi hagyományos őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett. A Zeneszüret Fesztivál legfontosabb hivatása idén is kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozva az emberekhez, s falakat átlépve utcákon, tereken csendülnek fel a dallamok. Szeptember 10. és 13. között a hangversenyek mellett kiállítás, filmklub, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló térzenék, villámperformanszok színesítik Pécs programjait. A fesztivál társrendezője a Pécsi Egyházmegye.

Az idei fesztivál az elmúlt évtized hangulatát, emlékeit hozza el a kultúra fővárosába, hogy az érdeklődők is átéljék újra a legjobb pillanatokat, s csodás programokkal ünnepeljék meg ezt az évfordulót! 

A Zeneszüret Fesztivál 10. születésnapja alkalmából egy kiállítással és villámperformanszokkal veszi kezdetét az idei programsorozat. A 10 évet felelevenítő fotók a Széchenyi téren tekinthetőek meg. Szeptember 10-én, este 19 órakor pedig a 25 éves Cotton Club Singers, a fúvósokkal kiegészült Cotton Club Band és a Mendelssohn Kamarazenekar fantasztikus koncertjét hallhatja a közönség. Az elmúlt 15 év legnagyobb slágerei csendülnek fel klasszikus dallamokkal fűszerezve a Dóm téren.

 

Szegedi Szimfonikus Zenekar

A Zeneszüreten az érdeklődők találkozhatnak a Szegedi Szimfonikus Zenekarral és Kovács László karmesterrel is. A fesztivál második napján világhírű filmzenék közkedvelt dallamaival várják a közönséget. Szeptember 11-én nemcsak a koncertnek lehetnek részesei, hanem a legváratlanabb helyzetekben, a város bármely pontján is találkozhatnak Tér-zene produkcióval, a Bazárban megtekinthetik a Kóristák című filmet.

Pécs klasszikus zenei fesztiválján fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei is. Szeptember 12-én Bizet Carmen című darabját varázsolják a Kodály Központba. Emellett a pénteki naphoz hasonlóan szombaton is ellátogathatnak a filmklubba, illetve megkereshetik a villámperformanszokat a megyeszékhely legszebb terein, parkjaiban. Este 22 órakor pedig Kéméndi Tamás és Györfi Anna koncertjén a francia sanzonok egyedi hangulata elevenedik meg a Nappaliban. 

Szeptember 13-án egész napos családi programmal várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, lesz Ringató és Desszert koncert is a Dómnál. Este különleges zenei élmény részesei lehetnek a fesztivál zárókoncertjén, a Bazilikában. Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és a Kodály Filharmónia Debrecen rézfúvós együttese előadásában csendülnek fel csodálatos dallamok. 

A szabadtéri koncertekre és a Carmenre a belépés díjtalan! A járványhelyzet miatti szabályozások szerint a rendezvényen regisztrációs jeggyel lehet részt venni. Ingyenes regisztrációs jegyet váltani a jegymester.hu oldalon vagy a Kodály Központ jegypénztárában lehet. A Bazilikában és a Magtárban rendezett koncertekre jegyek válthatók az előző két lehetőségen kívül a Filter Jegybárban, a Ticket Express irodáiban és a koncertek előtt a helyszínen.

További információ a fesztiválról a www.filharmonia.hu oldalon.