„Invisible” címmel jelenik meg Lamm Dávid új lemeze

Hamarosan megjelenik Lamm Dávid második albuma a TomTom Recordsnál. A november 29-étől online felületeken is elérhető dalok a gitáros-énekestől már megszokott groove-os, jazzes stílust képviselik, de mind a szövegek, mind a közreműködő zenészek terén tartogat érdekes újdonságokat ez a lemez.

Az Invisible Lamm Dávid második önálló albuma – az első „1st the 1 (then the other...) címmel jelent meg 2010-ben. Az új dalok Dávidtól és korábbi zenekarától, a „delalammtól” megszokott módon, ezúttal is a groove és a jazz határain mozognak. A lemez egyik érdekessége, hogy a 13 új dalból kettő magyar szöveggel hangzik el. A másik érdekesség a válogatott zenészek névsora, akik közreműködnek a lemezen. Dés László kiváló szaxofon szólóját rögtön a második dalban hallhatjuk (News), Lattmann Béla basszus gitár játéka ékesíti a (Prophylaxis) Right On Time, a This Dim Light és a Let It Rain című dalokat.

A zenészek között megtaláljuk az előző lemezről is ismert Snétberger Tonit, Fekete Istvánt, az underground szcéna ünnepelt rapperét, Zeeket és két csodálatos énekesnőt, Kanizsa Ginát és Magyar Borit. A dalok egytől egyig saját kompozíciók, amelyek mind a zenei környezet, mind a szövegek szempontjából a szerző (gitáros/énekes) eddigi munkáinak továbbgondolása.

Lamm Dávid (fotó: Várallyay Nóra)

A lemezhez készülő klipek november 29-től láthatók lesznek az online felületeken. A lemezbemutató 2020. január 23-án lesz a Művészetek Palotájában, ahol a prominens művészek névsora kiegészül majd Keresztes Tamással, a Jászai Mari díjas színésszel, aki a szerző zenész anekdotáival narrálja a műsort.