Izgalmas zenei élmény és nyeremények - Ifjúsági koncertek iskolásoknak

Az ifjúsági koncerteknek több évtizedes hagyománya van Miskolcon és térségében. A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. minden évad őszén szervezi meg kifejezetten az ifjúságnak szóló koncertsorozatát. A hangversenyek megvalósításában a kezdetektől fogva a Miskoci Szimfonikus Zenekar is partnere a szervezőnek, s ezáltal elviszik a városi és vidéki intézmények diákjai számára a komolyzene egy szeletét.

A miskolci iskolák mellett minden évben eljut a műsor többek között Edelénybe, Ózdra, Mályiba és Mezőcsátra is. A hangversenyek tematikája igyekszik alkalmazkodni a fiatal korosztály igényeihez, így közismert, népszerű darabok kapnak helyet a műsorban, de volt már kifejezetten filmzenei témájú sorozat is. A koncerteken a zenei blokkokat, ismeretterjesztő narrációval kötik össze. Ennek nyomán álmodta meg a zenekar az ifjúsági sorozatokhoz kapcsolódó kvízjátékát, ahol a koncerteken elhangzottakról adhatnak számot egy online totó keretében. A kvízt a zenekar hivatalos weboldalán, a www.mso.hu oldalon történő regisztráció után tölthetik ki és küldhetik be az iskolások.

(Fotó: Rogosz Péter)

A 2018/2019-es évadban Egy kiállítás képei volt a koncertek, így a totó témája is. A legügyesebbek közül véletlenszerű sorsolással választották ki a 3 szerencsést, akik értékes díjakban részesülnek. Idén az első helyezett egy Huawei P Smart (2019) mobiltelefon boldog tulajdonosa lett a Telekom Nyrt. Miskolci Üzletének jóvoltából, a második helyezettet egy bluetooth hangszóróval, a harmadikat pedig egy bluetooth fejhallgatóval ajándékozza meg a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

A hivatalos díjátadóra a 2019/2020-as évad első Ifjúsági hangversenyén kerül sor, november 4-én 12.15-kor a Művészetek Házában, ahol az idei évad kvízjátékát is kihirdetjük. Ebben az évadban 2019. november 4. és november 20-a között játszhatnak a gyerekek, a nyertesek pedig 2020 őszén vehetik majd át díjaikat.