Jubileumot ünnepel a Dombos Fest

A Dombos Fest szervezői a fesztivál megrendezése mellett döntöttek, elvégre a XX. jubileumi évről van szó, amelyet méltón szeretnének megünnepelni, jelen állás szerint sokkal nagyobb ívűen, mint azt eddig megszokhattuk. A fesztivál a palicsi nyári színpadon indul július 18 - 21-én, a magyar zenei élet kiválóságaival, majd július 22-től 26-ig Kishegyesen folytatódik.

Július 18-án,  Lajkó Félix gálakoncertjével veszi kezdetét az egyhetes fesztivál. Megszokhattuk már, hogy Félix nyári koncertjei igazi zenei csemegét jelentenek, így lesz ez idén is, ahol két formációval mutatkozik be a hazai közönségnek. A lengyel Volosival, mellyel az elmúlt évben két Fonogram-díjat is bezsebeltek (úgy Lengyelországban, mint Magyarországon), illetve saját 5 fős zenekarával is színpadra lép.

 

Július 21-én pedig két Kossuth-díjas előadó, Berecz András és Csík János produkciója következik. Mindkét művész megkerülhetetlen és meghatározó szereplője a magyar népzenei életnek az utóbbi 20 évben. 

Berecz András mint mese- és énekmondó lepi meg közönségét folyamatosan, Csík János pedig a popszakmát megszégyenítő számokkal, eredményekkel büszkélkedhet az elmúlt évekből. Palicsra mindkét művész egyedi műsort készít, Berecz András családi produkciót mutat be népzenével, tánccal, míg Csík János új formációjával, a Mezzóval érkezik.

A Dombos Fest Kishegyesen folytatódik, ahol a Dombos Wine Club és a Hegyalja utca löszfala adja a fesztivál meghatározó helyszínét.

Mint megszokhattuk, fényfestészet, tábortűz, gasztro-élmények, sok gyerekprodukció lesz és népzenei, világzenei koncertekre kerül sor. Fellép a Besh o droM, a MAO, a világklasszis ütős, Reza Mortazavi, ahogy a tavaly nagy sikert aratott – löszfalon táncoló – Flock-projekt is visszatér!

A Dombos Remix a közélet és az irodalom szerelmeseinek ad majd témákat, gondolatokat idén is…

A vajdasági Kishegyesen, egy löszfal tövében, 20 évvel ezelőtt hívták életre egy szemétdomb helyén, civil összefogással a Dombos Festet, amely azóta is a térség legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja. A huszadik jubileum alkalmából két emblematikus helyszínen ismét bemutatjuk a magyar kultúra érdekes, színvonalas, de a Vajdaságban még kevésbé ismert produkcióit. 

Érdemes az időpontokat előre beírni a naptárunkba, mert a XX. Dombos Fest páratlan élményeket ígér. A fesztivál további részleteiről a http://www.dombosfest.org/ és a fesztivál facebook oldalán adunk tájékoztatást.