Lajkó Félix Band: Start

Azt eddig is tudtuk, hogy Lajkó Félix izgalmas művész, nemcsak azért, ahogyan játszik, hanem mert időről időre képes megújulni, meglepetést szerezni is. Ezúttal öttagú zenekart verbuvált maga köré, akikkel láthatóan-hallhatóan hamar megtalálták a közös hangot, méghozzá úgy - és talán ez a legfontosabb -, hogy egyikük javára sem borul az egyensúly. Kollégák, társak, barátok, hívhatjuk őket bárhogy, a lényeg, hogy inspirálják, kiegészítik egymást.Lajkó Félix és öttagú zenekarának Start című lemeze most jelent meg a Fonó gondozásában. 

Zenekarban játszani kötöttség, mondja Lajkó Félix: „A jó része az, amikor a zenekar együtt meg tud szólalni. Ha van egy téma, amit elkezdünk játszani, és aztán egyszer csak robban egy nagyot. És van az a része, amely zenekarban nem, inkább szólóban működik: amikor teljes improvizáció van és nincs körülöttem senki. Mindkettő jó. Valószínűleg, ha nem lenne az egyik vagy a másik, akkor hiányérzetem lenne.” 

 

 

Talán produkcióban még sosem halhattuk ennyire felszabadultnak Lajkó Félixet.

A zenekar tagjai: Lajkó Félix (hegedű), Sidoo Attila (gitár), Kertész Endre (cselló), Mazura János (tuba), Barcza Horváth József (nagybőgő) és Czirják Tamás (dob). 

A lemez kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél.