Magyar gitárművészt méltat a Classical Guitar Magazin

Seres Borbála gitárművész felvételét választotta a hét videójának a rangos Classical Guitar Magazin. A magyar művész tolmácsolásában elhangzó John. W. Duarte Idylle pour Ida című ritkán hallható műve keltette fel a szaklap szerkesztőjének figyelmét, aki kiváló előadását dicséri.

Seres Borbála március 9-én ad szólókoncertet a Nádor-teremben. A koncerten a szaklap által idézett mű is hallható lesz, a zeneirodalom különböző korszakaiból vett művek mellett. Az est külön érdekessége a gitáron itthon először hallható Carlos Seixas két eredetileg csembalóra írt szonátája. A művek átiratát a művésznő készítette és sikerrel mutatta be tavaly novemberben vaihingeni gitárfesztiválon Németországban.

Seres Borbála

A Classical Guitar Magazin a felvétel kiválóságán túlmenően a művész nemzetközi elismertségét, sikeres versenyeredményeit méltatja, ezzel elismerve művészi tevékenységét. Seres Borbála neve nem cseng ismeretlenül a nemzetközi gitáros körökben, számos önálló koncertet adott Európa legrangosabb gitárfesztiváljain. A március 9-ei koncertje ugyancsak egy évtizedes múltra visszatekintő koncertsorozat előzetes állomása, amit Svájcban Bulle városában rendeznek meg évente hat alkalommal és olyan nevek léptek már fel, mint például Zoran Dukic, Raffaela Smits, Tilman Hopstock, vagy az Amerikában igen népszerű Xuefei Yang.