Megjelent a Premier Players első lemeze

A Premier Players formáció 2018-ban alakult. A CD-n szereplő anyagot rövid idő alatt két koncerten is előadták. Előzménye egy 2007 óta közösen zenélő, jól összeszokott marimba-hárfa duó (Bolgár Dániel és felesége, Markovich Mónika), az ő tapasztalatuk adta a stabil alapot az újonnan csatlakozók zenei beilleszkedéséhez (Clara Bystrand és Somodi Dániel).

A lemez címválasztása (Countless Clara) tudatosan hangsúlyozza, hogy a zenei anyag a svéd operaénekesnő sokoldalúságára épít – Markovich Mónika és Bolgár Dániel közös ízlése izgalmas kihívás elé állította a tapasztalt énekesnőt. Markovich Mónika nagy rajongója a francia impresszionista zenének és örömét lelte benne, hogy a svéd szoprán is előszeretettel énekel zenét ebből a korszakból. Így közös lelkesedéssel kezdték el a munkát ezzel a régóta gyűjtött anyaggal, mely eredetileg zongorára és énekre íródott. A lemezen hallható Debussy és Fauré darabok jelentős része először hallható hárfa átiratban. Clara Bystrand lírai szopránja és a hárfa együtthangzása megragadta Bolgár Dániel képzeletét és esélyt adott számára, hogy saját szerzeményei mellett közönség elé vigye egy évtizede dédelgetett álmát, s eljátszhassa a kanadai John Thrower Love Songjait. Ehhez a műhöz még egy ütőhangszeresre volt szükség - maga mellé vette volt tanítványát, Somodi Dánielt, így összeállt a Premier Players. Az impresszionista francia szerzemények hangulatához szervesen kapcsolódik Thrower 2006-os műve – ehhez a hangulatvilághoz bevezetés és lezárásképpen friss darabokat szerettek volna ének-marimba-hárfa trióként. Így születtek meg Bolgár Dániel: Music (Is More Important) és a berlini Henning Fuchs: Walk with me Silently című művei, melyek sikeresen keretbe foglalják a teljes műsort.

A lemez zenei anyaga sokrétű, sokoldalú, és elemei tematikailag is illenek egymáshoz; minden mű a szerelemhez kötődik, az érzelmekről szól. A klasszikus képzettségű énekesnő számára nagyszerű kihívás volt a modern, rap-et is megszólaltató Thrower darab, valamint a csúcspontot jelentő Henning Fuchs mű, mely már a jazz világát idézi meg. Ezekben a művekben a hangszeres előadók is meg tudták mutatni technikai tudásukat. 

A felvétel nem stúdióban, hanem a Spinoza Színházban készült, mivel élő hangzás elérése volt a cél. A hanganyagot Bolgár Dániel vágta és keverte, a posztprodukciós (mastering) munkálatokért a világhírű amerikai hangmérnök, Bob Olhsson volt a felelős. Bolgár felügyelte és figyelte a munkálatok minden részletét a borító tervezéstől a hangminőségig, illetve a lemez legyártásáig.

Clara Bystrand svéd lírai szoprán. Tanulmányait a Svéd Királyi Zeneakadémián végezte. Svédország valamennyi operaházában énekelt vezető szerepeket (Tosca, Turandot), valamint Spanyolországban és Németországban is fellépett. Számos országban énekelt zenekarokkal és kamaraformációkkal, többek között Németországban, Dániában, az USA-ban és Magyarországon is. A barokktól a 20. századig széleskörű repertoárral rendelkezik.

Markovich Mónika magyar hárfaművész. Kiváló minősítésű hárfaművész, -tanári diplomáját 2010-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Emellett Bécsben, és Erasmus ösztöndíjjal Brüsszelben tanult. Tanulmányai során számos nemzetközi fesztiválon és versenyen vett részt Európában. Koncertezett szólistaként és kamarazenészként egyaránt, leginkább a Duo Modarp formációval – mely egy hárfa-marimba duó Bolgár Dániellel. Számos átiratot készítettek és több zeneszerző írt új műveket duójuk számára. Több koncertet adtak Angliában, Belgiumban és Magyarországon - többek között: National Gallery, St. Sepulchre Church, MÜPA, Spinoza Színház, Fészek Klub, Rózsavölgyi Szalon, Gödöllői Hárfafesztivál, Magyar Rádió Márványterme, Nádor terem stb.. Kamarazenei tevékenysége mellett szeret tanítani is.

Bolgár Dániel a Duo Modarp projekt mellett tagja volt egy blues-rock együttesnek dobosként, illetve számos szólóestet adott marimbán – ezek közül a legbüszkébb a londoni Cadogan Hall, Royal Albert Hall, National Gallery fellépéseire. Londonban a Royal College of Music-ban szerezte meg előadóművészi mesterdiplomáját. Komponista múltja 9 éve indult – szeret népdalokat felhasználni, és a klasszikus zene mellett merít a pop- és filmzene világából is - tudatosan feszegeti a klasszikus zene kereteit. Dániel a marimba művésze, s egyben tanára – szívesen oktatja a közönség által még nem kellően ismert hangszer iránt érdeklődő haladóbb tanítványokat. Ezért is hozta létre magánzeneiskoláját (Premier Music Institute).

Somodi Dániel nagyon ígéretes fiatal ütőhangszeres zenész, ütősként és dobosként egyaránt aktív. Jelenleg a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium tanulója.