Palotakoncertek a Magyar Kamarazenekarral

A Magyar Kamarazenekar legújabb sorozatának következő állomásai február 17-én a Károlyi Palota (a PIM díszterme), március 3-án pedig a Pollack Mihály téri Festetics Palota lesznek.

Az együttes a 2017-2018-as koncertévadban Fővárosi Palotakoncertek című hangversenysorozatát, amelynek keretében Budapest patinás palotáiban adott koncerteket során megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A Stefánia Palota után a sorozat második állomásának helyszíne a Károlyi Palota (Petőfi Irodalmi Múzeum), a harmadik helyszíne pedig a Festetics Palota, ahol az épületek miliőjének megfelelő, gyönyörű műsorokkal várják az érdeklődőket február 17-én és március 3-án. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a műsorvezető Zelinka Tamás.

Magyar Kamarazenekar

A Károlyi Palotában Johannes Brahms V. és VI. magyar tánca, Csajkovszkij Vonósszerenádjának első két tétele, Rachmaninov Vocalise című műve és Liszt II. rapszódiáját követően két Bartók-mű, a Román népi táncok és a Divertimento hangzik el. A március 3-ai hangversenyen, melynek a Festetics Palota ad otthont Haydn és Mozart műveit szólaltja meg a Magyar Kamarazenekar. Műsoron J. Haydn: Quintetto concertant, Serenade, Esz-dúr szimfónia és W. A. Mozart: c-moll adagio és fuga, valamint F-dúr divertimento.