Promenád-koncert, Wigmore Hall és Salzburg

Világhírű zongoraművészünk, Várjon Dénes ugyancsak sűrű programot bonyolít le ezekben a hetekben: előbb Bartók 2. és 3. zongoraversenyét játszotta a Fischer Iván vezényelte amszterdami Concertgebouw Zenekarral és a Keller András vezette Concerto Budapesttel, majd mesterkurzust tartott a németországi Kronberg Akadémián. 

Ma és vasárnap Mozart K.488-as A-dúr zongoraversenyét játssza a Concerto Budapest Promenád-koncertjén, valamint a Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági hangversenyén, a kettő között pedig, május 29-én a világhírű londoni Wigmore Hallban négykezes zongoraműsort játszik feleségével, Simon Izabellával. 

 

(Fotó: Liszt Akadémia Kondella Mihály)

Június 1-én már az amerikai Columbia Horowitz Központjában ad szóló estet, majd a hónap közepén a csellista Steven Isserlis-szel és a hegedűs Alina Ibragimovával lép fel Düsseldorfban. Innen Bernbe utazik, ahol a Gringolts vonósnégyessel Bartók Zongoraötösét játssza: ezt a műsort június 21-én a budapesti közönség is hallhatja a Zeneakadémián. Nyáron is megannyi rangos helyen várják: többek között a Lofoteni Nemzetközi Zongorafesztivál művészeti vezetője lesz Norvégiában, augusztusban pedig a patinás Salzburgi Ünnepi Játékokon Schiff Andrással ad hangversenyt.