Tündér Ilona és Árgyélus

Balogh Melinda és Bősze Tamás Jean-Pierre első közös lemezén az alkotók varázslatos zenei világot teremtettek egy meséhez, mely eredetileg széphistória. A Tündér Ilona és Árgyélus lemezen a mese és dalszöveg saját átdolgozás, de elhangoznak Ady- és Weöres-versrészletek is. A zenei anyag gazdagon merítkezik a magyar népzenéből, moldvai, gyimesi, gyergyói és kalotaszegi dallamokból, de a gazdag és egyedi hangszerelés, harmonizálás új kapukat nyit, és ettől lesz egészen mai világi-színházi zene.

„Nekem is van egy aranyszelencém, mint Árgyélusnak…, s abban mindenféle dolgot gyűjtögetek, például emlékeket, dalokat, meséket és még sorolhatnám. Sok-sok ideje már, hogy Tündér Ilona és Árgyélus is beköltöztek az aranyszelencémbe és évről-évre egyre jobban megismertük egymást. Amikor kopogtattak, kinyitottam a láda tetejét és előbújtak. 

 

 

Mindig hoztak magukkal valami újat, amit ebbe a mesébe beleszőttem, így lett olyan, amit most is hallhattok. De vajon nektek is ugyanezt üzenik ezek a történetek, mint nekem? Nem biztos… Nem lehet csak úgy belemagyarázni bármit, mert mindenkinek mást jelent a Nap, a Hold, a Szél, vagy például egy tüzet okádó sárkány. Az aranyalmát termő fa mindenkinek virágzik, csak hinni kell benne, mint ahogyan a mesékben is, mert attól lesz igazán valóságos.” 

A lemezt a Csend Stúdióban vették fel, a meséket Balogh Melinda és Horváth Sára dolgozta át, a zenei rendező Ifj. Csoóri Sándor és Bősze Tamás Jean-Pierre volt, Novák Péter dramaturgként vett részt az alkotómunkában. 

A lemez kapható a Fonó webshopjában és a terjesztőknél.