ha Gramofon - klasszikus és jazz zene

Újévköszöntő polkák, keringők és fényjáték

A RaM Színház egyedülálló látványvilággal színpadra állított Duna Újévi Gálakoncertet mutat be január 2-án este a Duna Szimfonikus Zenekar és a Virtuózok közreműködésével.

A RaM Színház by Freelusion ünnepi élményprogrammal köszönti az Újévet. A színház 2022. január másodikán a Duna Szimfonikus Zenekar nagyszabású gálakoncertjével, eddig nem látott, egyedülálló látványvilágú összművészeti – fény és zene – produkcióval nyitja meg a 2022-es esztendőt, ezzel megalapozva a klasszikus zenei élményekben gazdag évkezdést. A koncert fényét emeli, hogy közreműködőként fellépnek a Virtuózok fiatal tehetségei.

 

(Kovács János)

A műsor első részében Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen, Saint-Saëns: Bevezetés és rondo capriccioso, valamint Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára című műve hangzik el, a szünetet követően pedig Mortimer: Carmen-fantáziájának, Verdi: Traviata – 1. felvonás – előjátékának, Lovreglio: Traviata-fantáziájának tapsolhat a közönség, valamint négy ifj. Johann Strauss-műnek, a  Császárkeringőnek, a Mennydörgés és villámlás – gyorspolkának, a Kék Duna – keringőnek és az Éljen a magyar! – gyorspolkának. Közreműködnek: Lana Zorjan (Szerbia) – hegedű – 11 évesen a Virtuózok 2020-as évadának különdíjasa, Bánkövi Bence – cselló – a Virtuózok 2016-os és 2018-as évadának középdöntőse, Virtuózok Kamaraegyüttes alapító tagja és Lugosi Dániel Ali – klarinét – 16 évesen a Virtuózok 2014-es évadának abszolút győztese. Az est karmestere Kovács János.