Virtuóz hangszerkezelés, szenvedélyes játék

A Zűrös második lemeze a 2021 címet viseli, egy nehéz évben született, de tele alkotó energiákkal és saját számokkal! A lemezbemutatóra június 4-én kerül sor a Fonóban. 

Öt év telt el a Zűrös banda első lemeze óta, amely rögtön megjelenése után robbantotta a nemzetközi toplistát, felkerült a legrangosabb felületre, a World Music Charts Europe-ra. A zenekarnak ebben az évben volt ideje összerakni az új lemez anyagát, amely régóta érett már - koncerteken, próbákon. A Zűrös Banda új albumán előtérbe kerültek a magyar népdalfeldolgozások, magyar nyelvű saját szerzemények, de a balkáni kötődés érezhetően megmaradt, ahogyan a virtuóz hangszerkezelés, a szenvedélyes játék és az egymásra figyelés is.

 

 

A zenekar tagjaiból, muzsikájukból átjön, amit írnak magukról: “A zenekar alapításban - a tagokat összekötő több éves barátság mellett - leginkább az játszott szerepet, hogy mindannyian rajonganak a magyar és modern balkáni zenéért.” Kezük alatt a népzenei témák és dalok (magyar, szerb, macedón, bolgár, román) stílushűen szólalnak meg, miközben a ritmusszekció modernebb hangzással támasztja alá a gyönyörű dallamokat, amelyek Básits Branka hangján szólalnak meg, többségében magyarul. 

A lemez kapható a Fonó webboltjában, a terjesztőknél és hamarosan digitális terjesztésben is.