Újgenerációs honlappal jelentkezett a Warner Classics

A július 16-án, angol, francia és német nyelven elérhetővé vált www.warnerclassics.com honlap újabb bizonyítéka annak, hogy a Warner Music Group mennyire elkötelezett a komolyzene digitális térben való terjesztése mellett, hiszen az új oldal streaming lejátszót és integrált videótartalmat is alkalmaz.

Az új honlap elkészítésének legfőbb motivációja a klasszikus zenét streamoldalakon hallgatók egyre növekvő száma volt. A zenehallgatási szokások ezirányú változására válaszul építettek streaming lejátszó funkciót új az oldalba.

A honlap látógatói 30 másodperces részleteket hallgathatnak meg az oldal többezer albumot tartalmazó adatbázisának egyes számaiból. Az Apple Music, a Deezer és a Spotify előfizetői pedig teljes tételeket vagy műveket hallgathatnak végig közvetlenül a warnerclassics.com-on.

Hasonlóan lényeges szempont volt az új oldal kialakításában azon zenekedvelők kiszolgálása, akik a jövőben is inkább CD-ket gyűjtenek, a vynil lemezek megszállottjai, vagy a letöltés mellett döntenek.

Markus Petersen, a Warner Classics & Erato üzleti fejlesztési alelnöke elmondta: “A Warner Classics egy új korszak kapujában van, hiszen mostanra már élvezhetjük a digitális terjesztés gyümölcseit. Egyik fő célunk, hogy bárhonnan elérhető és élvezhető hozzáférést biztosítsunk napjaink legjobb klasszikus zenei előadóinak művészetéhez és a Warner Classics hatalmas zenei adatbázisához. Szerencsések vagyunk, hogy a komolyzene-kedvelők egy ilyen hűséges, a klasszikus zenei műfaji sokszínűsége iránt érdeklődő, kedvenc művészeiket támogató csoportját szolgálhatjuk. Ugyancsak izgatottan várjuk, hogy a komolyzenét kevésbé ismerőket is egy izgalmas felfedezőútra kísérhessük el.”

A website keresőjének kialakítása elsődleges fontossággal bírt: az egyszerű, szövegalapú keresés mellett különböző szűrők, kategóriák és más igények alapján is lehet keresni, így alalakítva a funkciót az egyedi ismereteinkhez, speciális érdeklődésünkhöz egy művész, zeneszerző vagy műfaj iránt. Az oldal alkalmazkodik a látogató helyadataihoz, helyi tartalmat és nemzeti vagy regionális online terjesztőket, zenei platformokat is kínál.

A közösségi médiában megjelenő és videótartalmat egyaránt fontos részét képezik a klasszikus zene felfedezésének, így a honlapnak is.

Az új warnerclassics.com oldal technikai és tartalmi kivitelezését egy németországi ügynökség, a Piccobello tervei alapján FFW Agency Berlinben és Ukrajnában dolgozó csapatai végezték.