Zempléni zarándokkoncert a Szent Efrém Férfikarral

2002-ben az akkori Zempléni Művészeti Napok keretein belül adta első koncertjeit a Szent Efrém Férfikar. A Budapesti Görögkatolikus Kórus férfitagjaiból alakult együttes azóta hosszú utat tett: az elmúlt 20 évben Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesévé váltak, akik rendszeresen koncerteznek határon innen és túl. 

Az eredeti bizánci repertoárt megtartották, de ma már rendszeresen énekelnek a nagy magyar zeneszerző géniuszok (Bartók, Kodály, Liszt) műveiből, illetve kortárszenét és saját feldolgozásokat is hallhatunk a koncertjeiken.

Az idei séta- avagy zarándokkoncertjük augusztus 17-én is különlegesnek ígérkezik: Filkeháza és Mikóháza között közös túrát tesznek a közönséggel, meglátogatva a 20 évvel ezelőtti debütálás fontos helyszíneit és sok mindent felidézve az elmúlt két évtized izgalmas zenei csemegéiből.

(Fotó: Orbán Domonkos)

A filkeházai koncertet követően, 15 óra 15 perckor a Szent Efrém Férfikar énekes zarándoklatra indul Mikóházára, hogy 18:00 órakor a mikóházi görögkatolikus templomban is koncertet adjon. A zarándokmenet a Filkeháza – Mikóháza útvonalon, a műúton, gépjárműves biztosítás mellett halad. A távolság hozzávetőleg 10 km.

Aki szeretne részt venni a zarándoklaton, annak előzetesen (augusztus 16., kedd 12 óráig) regisztrálnia kell a  www.zemplenifesztival.hu oldalról elérhető, online kérdőíven.