Zongoraparádé két napon keresztül

Hat nagyszerű magyar zongoraművész ad szólókoncertet április 9-én és 10-én a budapesti Festetics Palotában, s többek között Bach, Beethoven, Brahms, Bartók, Liszt, Mozart és Kodály művei hangzanak fel. 

A nagysikerű „MVM Koncertek - A Zongora” sorozat 2 napos minimaratonján vehet részt április 9-én és 10-én a vállalkozó kedvű közönség. A 2 nap alatt összesen 6 koncertet rendeznek a Festetics Palotában, 6 kiváló magyar zongoraművész közreműködésével. 

A zongoraparádé első napján, április 9-én, szombaton 11 órakor Balogh Ádám Beethoven-, Szkrjabin- és Kapustin-, 16 órakor ifj. Balázs Elemér Liszt-, Wagner- és Vecsey-, este fél 8 órakor Érdi Tamás Liszt-, Debussy- és Kodály-műveket játszik a Festetics Palota Tükörtermében.

 

(Balogh Ádám)

Vasárnap 11 órakor Boros Misi koncertjén Bach, Brahms és Bartók művei hangzanak el, 16 órakor Marczi Mariann az Ábrahám Consort közreműködésével Bach- és Mozart-versenyműveket és egy zongoraszonátát ad elő, majd este fél 8-kor az USA-ban élő és koncertező Polgár Éva Liszt, Debussy és Kodály műveivel zárja a 2 napos koncertsorozatot. 

A hangversenyekre az elmúlt 2 évben elmaradt zongoraestek jegy- és bérlettulajdonosai is átcserélhetik jegyeiket. Jelentkezni lehet a cserekoncertekre kizárólag az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen! A jegyek megvásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora-hu honlapon és a koncert helyszínén kizárólag 1 órával a koncertek kezdete előtt. Rendező: Jakobi Koncert Kft.