Bachtól Brucknerig

Ismét itthon ad hangversenyt a világjáró mezzoszoprán, Csordás Klára. Izgalmas programösszeállítással várja az érdeklődőket, s a június 17-i esten, a MOMKultban a Grazioso Kamaraegyüttessel lép pódiumra. 

A Párizsban élő énekesnő régi, kedves kamarapartnere a Grazioso Kamarazenekar, a Detvay Mária Marcella által vezetett együttessel rendszeresen koncertezik. A MOMKult Kupolatermében rendezett, júniusi estre sokszínű műsorral készülnek, hiszen a programban Bach, Händel, Mozart, Schubert és Bruckner művei is helyet kaptak. 

(fotó: Felvégi Andrea)

Csordás Klára 6 évesen kezdte zenei tanulmányait egy, a Kodály-módszert alkalmazó iskolában, s emellett zongoraórákat vett. 16 évesen a Bartók Béla Konzervatóriumban, majd a Zeneakadémián folytatta tanulmányait, ahol operaénekes és zenetudomány szakokon szerzett diplomát. Számos mesterkurzuson vett részt többek közt Jevgenyij Nyesztyerenkóval, Hans Hotterrel, Hamari Júliával és Helmut Rillinggel.  Diplomájának megszerzése után a Bécsi Zeneakadémián tanult tovább Hilde Rössel-Majdannál. Énekművészi pályáját szólistaként a Nemzeti Filharmóniánál, operaénekesként pedig Bécsben, a Volksoperben kezdte. Később a Mannheimi Nemzeti Színházba szerződött, ahol énekelte Cinderella, Rosina, Hänsel, Második Dáma, Orlovsky, Dorabella, Cherubino és Waltraute szerepét. Ezután négy évig a Stockholmi Királyi Operaházban dolgozott a neves színpadi rendezővel, Lars Rudolfsonnal. A Cziffra-díjas mezzoszoprán koncerteket és szólóesteket adott többek között Budapesten a Zeneakadémián, a Vigadóban, a Magyar Rádióban, a bécsi Konzerthausban, Párizsban a Cité de la Musique-ban (a l’Ensemble intercontemporainnel), a Radio Franceban, az UNESCO-ban, Münchenben a Herkulessaalban (a Bayerische Rundfunkkal), Londonban a Wigmore Hallban, a  Gulbenkian Foundationban, Lisszabonban, New Yorkban, Frankfurtban, Hamburgban, Szófiában, Stuttgartban, Oaxacában, Montrealban, Phoenixben, Genfben és Tbilisziben. A kortárs zene világában dolgozott Eötvös Péterrel, Wolfgang Rihmmel, Szofia Gubajdulinával, Salvatore Sciarrinóval, Matthias Pintscherrel és Sáry Lászlóval. Mauricio Kagellel szoros munkakapcsolatban állt két évtizeden át, számos produkciójában működött közre. Bartók-dalokat tartalmazó CD-je a Pyramid Recordsnál, Chants Sacrés című, Fassang Lászlóval készített albuma pedig a Forlane kiadónál jelent meg. Sáry László: Hyperion sorsdala című szerzői CD-je Gémesi Géza vezényletével a BMC Records gondozásában látott napvilágot.

A június 17-én, csütörtökön 19.30-kor kezdődik az előadásra, amelyre jegyek a MOMKult-ban kaphatók, a belépés csak érvényes védettségi igazolvánnyal és szabályos maszkviseléssel lehetséges.